Home  >  Veelgestelde vragen  >  Praktische wenken

Praktische wenken

Installatie kiezen

 

Centrale verwarmingssystemen en waterverwarmingstoestellen zouden makkelijk moeten te installeren en te bedienen moeten zijn. Gewoonlijk omvatten ze een ketel met of zonder geïntegreerde warmwaterproductie, nl. een waterverwarmer die ofwel onafhankelijk werkt of geïntegreerd is in de ketel, en een besturingssysteem.

De volgende informatie zou u moeten helpen om zo goed mogelijk een systeem te kiezen, maar wij raden u aan om contact op te nemen met uw installateur, zodat u met hem de meer specifieke elementen kan bespreken over het systeem dat geschikt is voor uw behoeften. Indien u graag zou hebben dat we een aantal installateurs aanbevelen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Wat zijn mijn vereisten?

TYPE TOEPASSING

De vereiste output voor een verwarmingssysteem is afhankelijk van:

  • de lokale seizoensgebonden veranderingen op het vlak van temperatuur en het ontwerp van de woning;
  • de te verwarmen ruimte en de isolatiegraad van de woning;

Ook al blijft de ketel de kern van de installatie waarin de warmte wordt gegenereerd door een brander op gas, stookolie of elektrische verwarmingselementen, toch speelt het besturingssysteem een steeds belangrijkere rol: in moderne installaties varieert de temperatuur van het verwarmingscircuit afhankelijk van de buitentemperatuur en levert het besturingssysteem niet alleen een bijdrage tot een hoger comfortniveau voor de gebruiker, maar ook tot een grotere brandstofbesparing en een milieuvriendelijkere werking.

Steeds vaker kopen klanten één systeem voor de verwarming en de productie van sanitair warm water, in plaats van hiervoor twee afzonderlijke producten aan te schaffen. De recente trends om systemen op hernieuwbare energie in te installeren, neigen naar een investering in een flexibel toestel om warm water op te slaan in het centrum van uw systeem, zoals de ACV SLME-boiler: door zowel een ketel als een afzonderlijke SLME-boiler te plaatsen, krijgt uw systeem de vereiste flexibiliteit om in andere energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, te investeren zodra u daar klaar voor bent.

SOORT ENERGIE

Aardgas
Aardgas biedt een zeer concurrentiële werkingskost en hoeft niet te worden opgeslagen.

Stookolie
In vele landen was stookolie een van de goedkoopste energieën om zich te verwarmen, maar deze situatie verandert snel nu de stookolieprijzen stijgen. Het kan zijn dat men voor gebouwen die niet aangesloten zijn op het aardgasnet werk geen andere keuze heeft dan een verwarmingssysteem te plaatsen op stookolie. Dankzij de moderne branders van het type " transparante vlam" kan stookolie relatief schoon zijn (lage NOx) en u kan nog steeds energiebesparingen verwezenlijken door te opteren voor een performante ketel.

Elektriciteit
Elektriciteit heeft vele voordelen: lage startinvestering, makkelijke installatie en onderhoud. De kostprijs per kWh ligt over het algemeen hoger dan deze van stookolie of aardgas, behalve in bepaalde landen waar het gebruik van elektriciteit gepromoot wordt. Het is een aantrekkelijke optie voor toepassingen waarbij rekening moet worden gehouden met de renovatie van historische gebouwen (die geen schoorsteen hebben), voor geïsoleerde woningen (die niet aangesloten zijn op het aardgas- of stookolienetwerk) of voor tijdelijk gebruik (vakantiewoningen) en ook voor kantoorgebouwen (eenvoudige installatie en meteropname).

De zon, schoon en gratis
De zon biedt een energie met een extreem laag kostenplaatje en wanneer u deze energie gebruikt om uw woning te verwarmen, dan is dat een zeer milieuvriendelijke oplossing. De startinvestering kan echter vrij hoog liggen en er is steeds een "traditionele" verwarmingsbron, zoals een gasboiler of een warmtepomp vereist om in de bevoorrading te voorzien tijdens koude periodes of periodes met weinig zon.

TE VERWARMEN RUIMTE

ACV biedt verwarmingsoplossingen die geschikt zijn voor flats maar ook voor grote commerciële gebouwen. We bieden ook besturings- en mengaccessoires die er voor zorgen dat onze ketels en boilers gebruikt kunnen worden in een hogetemperatuur- (radiatoren) of lagetemperatuurcircuits (vloerverwarming).

WARMWATERCOMFORT

De behoefte aan sanitair warm water (SWW) is afhankelijk van:

  • het aantal mensen in het gezin;
  • het gewenste comfortniveau op het vlak van warm water en de uitrusting voor het verbruik van warm water dat in de woning geïnstalleerd werd of zal worden.

Hoewel de energiebehoeften de voorbije decennia daalden, zorgde een stijging van het moderne levensniveau voor hogere behoeftes inzake de aanvoer van sanitair warm water, zonder dat dit echter afbreuk doet aan het streven naar besparing of aan de bekommernissen met betrekking tot het milieu. Een modern gezin dat in een typisch Noord-Europees land woont en dat een hoge comfortstandaard heeft inzake sanitair warm water zal doorgaans ongeveer 35% van het jaarlijkse energiebudget verbruiken om water op te warmen. Dit percentage ligt zelfs hoger voor woningen in warmere klimaten en in huizen die beter geïsoleerd zijn of die een hogere behoefte hebben aan warmwatercomfort. Dat betekent dat het niveau van warmwatercomfort steeds vaker de bepalende factor wordt bij het kiezen van verwarmings- en warmwaterproductiesystemen.


Toekomstgericht

 

Duurzame producten die lang meegaan

Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, produceren we niet alleen ecologisch verantwoorde producten maar krijgen we ook de kans om systemen met een hoge levensduur te creëren. ACV staat garant voor een minimale verspilling en impact op het milieu tijdens de productie maar ook tijdens het gebruik van onze producten en aan het einde van hun levenscyclus. Roestvrij staal is niet enkel een goede keuze met het oog op de duurzaamheid, het is ook een metaal dat zeer goed gerecycleerd kan worden.
Door te opteren voor een ACV-ketel of -warmwaterboiler die zeer energie-efficiënt en ruimtebesparend is, maakt u ook een milieubewuste keuze.

Hernieuwbare energie

In uw systeem van zonnepanelen, warmtepomp of ketel op fossiele brandstoffen, zorgen ACV-multi-energieboilers voor een flexibele oplossing om warm water op te slaan en te gebruiken, waardoor u kan investeren in hernieuwbare verwarmingstechnologieën zodra u daarvoor de centjes heeft.

Veilige prestaties

Al van bij het ontwerp bouwt ACV veiligheid in. We denken altijd vooruit over wat er zou kunnen gebeuren en zorgen ervoor dat dit nooit echt gebeurt, of het nu gaat om de relatief hoge waterinhoud van onze warmtewisselaars, die de kans op oververhitting tot een minimum beperkt, of de faalveilige werking van het bedieningspaneel.


Hernieuwbare energie

 

Om het even welke hernieuwbare verwarmingsoplossing heeft als doel energie op te slaan. De oplossing van ACV bestaat uit het installeren van onze unieke en voordelige multi-energiereboiler als centrale unit en deze te configureren in overeenstemming met een aantal hernieuwbare energieopties, met inbegrip van zonnepanelen, warmtepompen of pelletbranders als aanvoer.

Met een ACV Multi-energieboiler in uw warmwaterproductie- en verwarmingssysteem kan u op een later tijdstip beslissen over te stappen op alternatieve energieën, zonder dat u van opslagtank moet veranderen of zonder dat u uw installatie drastisch moet omvormen.


Solar

 

ACV is uw partner in oplossingen voor de productie van warm water en voor verwarming aan de hand van zonnepanelen. De ACV-bediening en warmwaterboilers, in de kern van uw zonnesysteem, bieden u de kans om energie flexibel op te slaan voor wanneer u dit nodig heeft.

Het SolarMaster-systeem is een mooi voorbeeld van excellente innovatie bij ACV. Door de beste nieuwe technologieën toe te passen, combineerden ingenieurs bij ACV een condensatieketel, multi-energie Tank-in-Tank-technologie met uitgebreide bediening van de temperatuur en van de zonne-energie in één enkel toestel. De SolarMaster vult de behoeften in van milieubewuste private klanten en zorgt voor een systeem dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden, dat geschikt is voor alternatieve energiebronnen terwijl het een hoge toevoer van sanitair warm water garandeert, bij zonneschijn maar ook bij regen.


Technische opleiding

 

De ACV-vestigingen beschikken over een degelijke ervaring en leveren een technische opleiding aan installateurs, technici, verwarmingsingenieurs en voorschrijvers.

Wereldwijd bieden de ACV-vestigingen een reeks cursussen waarin de laatste nieuwe technische normen op begrijpelijke wijze eigen kunnen worden gemaakt. Deze cursussen geven u ook de kans om het beste te halen uit de ACV-verwarmingssystemen en zorgen ervoor dat de installaties conform zijn met de meest recente en strengste normen. In vele gevallen maken deze cursussen deel uit van de plaatselijke vaktechnische kwalificaties.

Gelieve contact met ons op te nemen om meer te weten te komen over de geplande technische opleidingen en over de inhoud van onze technische cursussen.


 

 

 

 

Vragencategorieʮ


Algemene vragen 
Deze vragen weergeven
 
Technische pagina's 
Deze vragen weergeven
 
Archimedes 
Deze vragen weergeven
 
Praktische wenken 
Deze vragen weergeven